Kastam Tindak Tegas Pelanggaran

Kastam Ningbo merampas kad permainan yang melanggar, bilah, kasut, alat tulis, dsb.

Kastam Beilun merampas sejumlah besar kad permainan yang melanggar, kasut palsu dan alat tulis yang melanggar; Kastam Meishan merampas bilah yang melanggar

Kastam Shenzhen: Merampas 415 pesawat belakang cakera keras yang melanggar

Apabila pegawai Kastam Futian memeriksa sekumpulan komponen elektronik yang diisytiharkan untuk eksport oleh syarikat logistik dalam penyimpanan kawasan berikat dan eksport semula, mereka mendapati bahawa kumpulan barang Terdapat 415 pesawat belakang cakera keras yang dicetak dengan logo "RU", tetapi syarikat tidak boleh memberikan sijil kelayakan yang berkaitan untuk pengeluaran dan jualan yang dibenarkan

Kastam Tianjin: topi pelanggaran dan bola sepak yang dirampas

Kastam Tianjin Xingang: Merampas 2,370 yang disyaki melanggar bekalan pelajar

Kastam Zhengzhou, Kastam Zhangjiagang dan Kastam Zhanjiang kesemuanya merampas barangan yang melanggar

Kastam Zhengzhou merampas sekumpulan pengawal permainan yang melanggar, Kastam Zhangjiagang merampas alat ganti kereta yang disyaki melanggar, dan Zhanjiang merampas selipar plastik yang melanggar

Buka di [Yes GoShop] App Kastam Siasat Tegas Pelanggaran Kastam Siasat Tegas Pelanggaran

Menurut berita yang dikeluarkan oleh kastam:

Baru-baru ini, kastam pelbagai tempat telah merampas banyak kumpulan barangan yang melanggar!


Kastam Beilun: merampas kad permainan yang melanggar

Baru-baru ini, Beilun Kastam, anak syarikat Ningbo Kastam, merampas sejumlah besar kad permainan yang disyaki melanggar tanda dagangan "POKEMON", berjumlah lebih 1.15 juta.


Semasa memeriksa kumpulan barangan yang diisytiharkan sebagai "cawan penebat, pad kalis air plastik dan pen gel", pegawai pemeriksaan kastam menemui sejumlah besar kad permainan yang tidak diisytiharkan dengan perkataan "POKEMON" dan imej watak kartun tercetak padanya. Ia disahkan bahawa mereka semua melanggar barangan.Kastam Meishan: merampas bilah yang melanggar

Baru-baru ini, apabila pemeriksa Kastam Meishan di bawah Kastam Ningbo memeriksa sekumpulan bilah yang diisytiharkan oleh sebuah syarikat, mereka mendapati perkataan "BIC" dicetak pada badan bilah dan pembungkusan luar. Selepas menghubungi penerima obligasi, kumpulan bilah semuanya adalah barangan yang melanggar. .


Selepas dikira, kumpulan bilah yang melanggar berjumlah 499,800 keping.Kastam Beilun: Kasut palsu tidak menyentuh produk porselin domestik

Baru-baru ini, Beilun Kastam, anak syarikat Kastam Ningbo, memeriksa sekumpulan kasut getah yang diisytiharkan sebagai tidak berjenama, dan mendapati bahawa beberapa kasut dicetak dengan tanda dagangan "ERKE dan grafik", yang disyaki pelanggaran serius. Selepas menghubungi dan mengesahkan dengan pemegang hak berkaitan jenama domestik "Hongxing Erke", kasut ini disyaki melanggar hak tanda dagangan mereka, berjumlah 778 pasang. Pada masa ini, kumpulan barangan ini telah ditahan mengikut undang-undang.


Sejak awal tahun ini, Kastam Ningbo telah merampas 11 kelompok barangan yang melanggar hak harta intelek bebas. Kastam akan tegas mempertahankan hak tanda dagangan jenama dan mengiringi "jenama nasional" ke dunia.


Kastam Beilun: 167,000 keping alat tulis yang melanggar rampasan

Baru-baru ini, apabila Beilun Kastam, anak syarikat Kastam Ningbo, memeriksa sekumpulan bekalan percutian yang tidak diisytiharkan, didapati bahawa beberapa bekalan perayaan dan krayon, pembaris dan alat tulis lain yang tidak diisytiharkan telah dicetak dengan "Mickey Mouse", "Cinderella", "Frozen" dan "Beku". Watak kartun klasik seperti "Cars" dan "My Little Pony".


Selepas menghubungi pemegang hak, ia telah mengesahkan bahawa tiada barang ini telah diberi kuasa untuk menggunakan imej kartun ini. Selepas dikira, terdapat kira-kira 167,000 keping.Kastam Shenzhen: merampas 415 pesawat belakang cakera keras yang melanggar

Baru-baru ini, semasa memeriksa kumpulan komponen elektronik yang diisytiharkan oleh syarikat logistik untuk eksport dalam bentuk eksport semula gudang di kawasan berikat, pegawai kastam Kastam Futian yang bergabung dengan Kastam Shenzhen mendapati bahawa 415 pesawat belakang cakera keras dalam kumpulan barangan ini. telah dicetak dengan logo "RU", tetapi Perusahaan tidak boleh memberikan sijil kelayakan yang berkaitan untuk pengeluaran dan jualan yang dibenarkan. Pihak kastam segera menghubungi penerima obligasi untuk pengesahan.


Disahkan oleh penerima obligasi, barang di atas melanggar hak harta intelek penerima obligasi.Kastam Tianjin: Dirampas topi dan bola sepak yang melanggar

Pada 12 April, Kastam Tianjin Dongjiang merampas 1,198 topi yang disyaki melanggar dan 357 didakwa melanggar bola sepak. Apabila pegawai kastam Tianjin Dongjiang memeriksa topi dan bola sepak, mereka mendapati topi itu mempunyai grafik watak anime "Kamado Tanjirou (Seragam Demon Slayer)" dan bola sepak itu mempunyai "grafik planet".


Selepas menghubungi pemegang hak secara berasingan, telah disahkan bahawa dua kelompok barangan di atas adalah barang yang melanggar, dan pemegang hak telah memohon untuk langkah perlindungan kastam untuk hak harta intelek.


Kastam Tianjin Xingang: Merampas 2,370 yang disyaki melanggar bekalan pelajar

Baru-baru ini, Kastam Tianjin Xingang merampas sekumpulan bekas pensel dan beg galas untuk pelajar yang disyaki melakukan pelanggaran, sejumlah 2,370. Pegawai Kastam Tianjin Xingang memeriksa sekumpulan barangan dan menemui corak seperti "Frozen", "Cinderella" dan "Ultraman" yang dicetak pada barangan sebenar. Selepas menghubungi pemegang hak harta intelek, kumpulan bekalan pelajar disyaki melanggar hak penggunaan eksklusif tanda dagangan, dan pemegang hak memohon perlindungan kastam hak harta intelek.


Selepas pengiraan, terdapat 2,304 bekas pensel dan 66 beg galas untuk pelajar yang disyaki melakukan pelanggaran.


Kastam Zhengzhou: Merampas sekumpulan barangan yang melanggar

Baru-baru ini, Kastam Zhengzhou merampas 2,700 pasang pengawal permainan yang diisytiharkan untuk dieksport oleh syarikat tertentu. Antaranya, 2,300 pasang pengawal permainan mempunyai program permainan terbina dalam dengan logo "nintendo", dan 400 pasang butang pengawal permainan mempunyai corak pemfailan "Sony" yang serupa. Selepas pengesahan oleh pemegang hak, semua di atas adalah barang yang melanggar.


Kastam Zhangjiagang: Merampas 2,652 orang yang disyaki melanggar alat ganti kereta

Pada 14 April, kastam Zhangjiagang menahan 2,652 alat ganti kereta yang disyaki melanggar hak tanda dagangan "TOYOTA" dan "Fleetguard". Sebelum ini, apabila pegawai kastam memeriksa kumpulan barangan itu di tempat kejadian, mereka mendapati 2,372 alat ganti kereta seperti penyerap hentak dan pad brek bertanda tanda dagangan "TOYOTA", dan 280 alat ganti kereta seperti pemisah air minyak dan penapis mesin bertanda Tanda dagangan "Fleetguard". , terdapat syak wasangka pelanggaran.


Kastam memulakan prosedur pengesahan hak harta intelek mengikut undang-undang, dan pemegang hak yang berkaitan mengesahkan bahawa barang yang disebutkan di atas melanggar hak tanda dagangan berdaftar mereka.


Kastam Zhanjiang: Lebih 33,000 pasang selipar plastik yang melanggar peraturan dirampas

Baru-baru ini, Kastam Zhanjiang menganjurkan tindakan perlindungan kastam khas "Longteng Action 2023" untuk hak harta intelek, dan merampas dua kelompok lebih daripada 33,000 pasang selipar plastik yang disyaki melanggar hak penggunaan eksklusif tanda dagangan di pelabuhan.


Cancel
OK