FPX (Paynet) Online

FPX ialah penyelesaian pembayaran dalam talian yang mudah dan selamat di Malaysia

Perkhidmatan FPX tersedia untuk semua perniagaan yang menawarkan produk atau perkhidmatan melalui Internet

Platform FPX menyokong hampir 20 saluran perbankan

Seperti: CIMB Clicks / Hong Leong Bank / HSBC Bank / Maybank2U / Public Bank, dsb.

FPX menyokong 2 kaedah pembayaran

Pindahan segera FPX dan pembayaran kad kredit FPX

FPX mengenakan bayaran pengendalian

Kaedah caj semula segera mempunyai caj sekali sebanyak RM 1.00 untuk setiap transaksi; kaedah kad kredit mempunyai caj bagi setiap jumlah transaksi x 0.5% + MYR 1.50

Buka di [Yes GoShop] App Kaedah Pembayaran FPX Kaedah Pembayaran FPX

FPX Bayaran

FPX ialah penyelesaian pembayaran dalam talian yang mudah dan selamat di Malaysia yang membolehkan pendebitan masa nyata akaun bank dalam talian pelanggan berbilang bank. Ia juga membolehkan bank mengkreditkan akaun anda dengan segera.

Perkhidmatan FPX tersedia untuk semua perniagaan yang menawarkan produk atau perkhidmatan melalui Internet


Platform FPX Menyokong Hampir 20 Saluran Perbankan:

Senarai bank:Affin Bank / Alliance Bank / AmBank / Bank Islam / Bank Rakyat / Bank Muamalat / BSN / CIMB Clicks / Hong Leong Bank / HSBC Bank / KFH / Maybank2U / Maybank2E / OCBC Bank / Public Bank / RHB Bank / Standard Chartered / UOB Bank


FPX Menyokong 2 Kaedah Pembayaran:

1. Pemindahan Segera FPX

Pemindahan segera FPX adalah untuk membolehkan pengguna menggunakan perbankan dalam talian untuk memindahkan wang ke bank kami dengan segera melalui platform pembayaran dalam talian FPX. Platform pembayaran dalam talian FPX ialah platform transaksi selamat yang diuruskan oleh PayNet dan disokong oleh semua bank tempatan. Selepas pemindahan dalam talian diluluskan, tidak perlu semakan manual. Laman web kami akan lulus terus pemindahan pengguna dan mengemas kini baki.


2. Pembayaran Kad Kredit FPX

Pembayaran kad kredit FPX bermakna anda telah memohon kad kredit di bank tempatan, pilih Akaun Kad Kredit Tempatan FPX untuk log masuk ke akaun bank anda dan kemudian pilih Akaun Kad Kredit untuk membuat pembayaran.


Mengapa Memilih Untuk Menggunakan FPX?

Kelebihan terbesar menggunakan FPX untuk memasuki perbankan dalam talian ialah pengguna tidak lagi perlu menunggu dalam talian di kaunter bank/ATM/Deoposit Tunai untuk kiriman wang. Anda boleh membayar terus melalui Internet di keselesaan rumah anda, dan ia akan kredit serta-merta dan caj semula dan tidak perlu mengemukakan di laman web Maklumat kiriman wang.


Adakah FPX Mengenakan Bayaran Pengendalian?

Kaedah pembayaran tambah nilai segera FPX dikenakan caj teknologi FPX dan yuran bank Sekali RM 1.00 setiap transaksi

Kaedah pembayaran kad kredit FPX dikenakan caj teknologi FPX dan yuran bank bagi setiap jumlah transaksi x 0.5% + MYR 1.50Terdapat Dua Jenis Utama Kaedah Pembayaran FPX:


Yang pertama ialah troli beli-belah YES untuk menyerahkan pembayaran Buy For Me dan pembayaran Ship For Me (yang berikut menggunakan troli beli-belah YES sebagai demonstrasi):

1. Sahkan maklumat produk dalam troli beli-belah YES, anda boleh terus menukar jumlah MYR mengikut kadar pertukaran hari itu, dan kemudian klik 【Penyerahan Order】

HP 订单支付 1 BM.jpg


2. Pilih kaedah pembayaran FPX, kemudian pilih nama perbankan dalam talian anda - klik 【Sahkan Pembayaran】

HP 订单支付 2 EN.jpg


3. Halaman di mana anda memilih bank pembayaran akan muncul, masukkan nombor akaun perbankan dalam talian anda dan kata laluan log masuk, semak jumlahnya, dan lain-lain.

Selepas transaksi selesai, Kejayaan akan dipaparkan, dan kemudian anda boleh melihat pesanan YES anda.Cara kedua ialah dengan mengecas semula akaun YES terlebih dahulu, dan kemudian menggunakannya pada pesanan Ship For Me dan pesanan Buy For Me.

1. Klik 【Baki】 dalam 【Akaun】


HP 即时充值 BM.jpg

2. Masukkan amaun caj semula secara manual, pilih 【FPX】, dan kemudian pilih nama bank dalam talian anda, dan MYR yang diperlukan akan ditukar secara automatik.

Langkah seterusnya ialah klik 【Pengesahan pembayaran】 dan proses seterusnya adalah sama seperti kaedah pertama di atas.

HP 即时充值1 BM.jpg

HP 即时充值 2 BM.jpg


 **Pengajaran tamat TAMAT**

Jika anda mengalami sebarang pertanyaan semasa operasi, sila hubungi khidmat pelanggan FB kami

 

 

Cancel
OK