Tutorial WeChat Pay

WeChat Pay adalah fungsi pembayaran dalam aplikasi WeChat yang dikembangkan oleh perusahaan Tencent

Setiap kiriman wang adalah tertakluk kepada yuran perkhidmatan minimum sebanyak CNY 1.00 atau 2% daripada jumlah caj semula

WeChat Pay mempunyai 2 kaedah pembayaran

Apabila menyerahkan pesanan, bayar terus atau caj semula akaun YES sebelum penggunaan

Buka di [Yes GoShop] App Kaedah Pembayaran WeChat Kaedah Pembayaran WeChat

WeChat Pay ialah dompet elektronik yang hanya menyediakan kaedah pengiriman wang yang digunakan oleh pengguna WeChat yang mempunyai pengesahan nama sebenar, dan hanya terhad kepada dompet CNY.

Setiap kiriman wang adalah tertakluk kepada yuran perkhidmatan minimum sebanyak CNY 1.00 atau 2% daripada jumlah caj semula.Terdapat Dua Jenis Utama Kaedah Pembayaran WeChat:


Yang pertama ialah troli beli-belah YES untuk menyerahkan pembayaran Buy For Me dan pembayaran Ship For Me (yang berikut menggunakan troli beli-belah YES sebagai demonstrasi):

1. Sahkan maklumat produk dalam troli beli-belah YES, Anda boleh lihat harga produk, dan kemudian klik 【Penyerahan Order】

HP 订单支付 1 BM.jpg

2.Pilih kaedah pembayaran Wechat,klik 【Sahkan Pembayaran】

HP 订单支付2 BM.jpg

3.Kod QR pembayaran WeChat akan muncul, gunakan telefon bimbit WeChat 【Mengimbas kod payment】Cara kedua ialah dengan mengecas semula akaun YES terlebih dahulu, dan kemudian menggunakannya pada pesanan Ship For Me dan pesanan Buy For Me .

1. Klik 【Baki】 dalam 【Akaun】 

HP 即时充值 BM.jpg

2.Masukkan amaun caj semula secara manual, pilih 【WechatPay】,klik 【Pengesahan pembayaran】 dan proses seterusnya adalah sama seperti kaedah pertama di atas.

HP 即时充值1 BM.jpg

HP 即时充值 2 BM.jpg


**Pengajaran tamat TAMAT**

Jika anda mengalami sebarang pertanyaan semasa operasi, sila hubungi khidmat pelanggan FB kamiCancel
OK